Børn og Unge

Vores tiltag

 

Vores musikoplevelser for børn og unge dækker indsatser indenfor talentudvikling, musikformidling til folkeskoler og ungdomsuddannelser samt familiekoncerter for både store og små.

 

 

Skolekoncerter

Skolekoncerterne er tiltænkt 4. klasserne, og tilpasses løbende eller justeres efter behov. Skolekoncerterne foregår på jeres skole eller i vores koncertsal på HEART i tidsrummet 9.30 – 14.00 og varer ca. 1 time.

Skolekoncerten kan ses som en selvstændig god oplevelse eller som en del af et undervisningsforløb i dansk eller musik. Vi opfordrer til at klassen går op opdagelse i undervisningsmaterialet, som kan downloades nedenfor, forud for besøget.

Fokus for skolekoncerterne er:

 • Klassisk musik og improvisation
 • Den klassiske musiks instrumenter og komponister
 • Stemninger og fortællinger i musikken

Musikkens fortællinger

Fra fortælling til musik
Vi besøger klassen som forud for besøget har skrevet en historie med udgangspunkt i en række dogmer. EMVs musikere vækker historien til live via improviseret musik.

På eventyr med musikken
Musikerne fra EMV tager jer med på en eventyrlig rejse ind i musikkens fortællinger, hvor I selv får mulighed for at præge fortællingen og instrumenteringen. Forud for koncerten skal I møde de musikere, som kommer ud på jeres skole og blive klogere på deres instrumenter i en række introduktionsvideoer.

Klassisk i klassen
Et længere undervisningsforløb, der består af 3 dele og bidrager til en aktiv og involverende klassisk musikoplevelse. Forløbet kan med fordel tænkes ind i en relevant undervisningssammenhæng i fagene musik og dansk.

 • Del 1: Forberedende arbejde på klassen med udgangspunkt i tilsendt undervisningsmateriale
 • Del 2: Besøg af EMV i klassen
 • Del 3: Klassen besøger EMV i koncertsalen på HEART, hvor en magisk koncertoplevelse venter…

Åben skole
Vi er også en del af åben skole festival i Herning Kommune. Se særskilt materiale der sendes ud via Herning Kommune.


 

Musikalske tilbud til ungdomsuddannelser

Vi tilbyder mindfulnesskoncerter til de unge på ungdomsuddannelserne.

For mere info kontakt info@emv.dk


 

Familiekoncerter

Flere gange om året inviterer vi både store og små til at gå på opdagelse i musikken, når vi spiller koncerter for hele familien. Hold øje med familiekoncerter nær dig.

 


 

Gå på opdagelse på egen hånd

I kan til enhver tid finde inspiration i vores undervisningsmateriale og videoer. I videoerne introducerer vi vores instrumenter og instrumentfamilierne samt musikhistorien i korte træk.

Du kan også møde EMV på:

Møde musikerne og deres instrumenter

Talentudvikling

Vi vil gerne være med til at sikre et højt kunstnerisk niveau for den næste generation af musikalske talenter. Derfor samarbejder vi jævnligt med talentfulde unge og giver bl.a. masterclasses for elever på OrkesterEfterskolen og MGK i Holstebro, ligesom vi deltager i talentudviklende samarbejder med bl.a. lokalområdets ungdomskor, herunder Herning Kirkes Drengekor og MidtVest Pigekor.

Morgendagens Stjerner
Morgendagens stjerner er et tilbagevendende samarbejdsprojekt mellem unge klassiske musikelever i Midt- og Vestjylland, MGK MidtVest, OrkesterEfterskolen og EMV.

 

Forløbet består af af tre dele:

 • En audition,
 • En uges undervisning, hvor de unge talenter får mulighed for at blive undervist af og spille sammen ensemblets musikere
 • En afsluttende offentlig koncert på HEART, hvor publikum kan opleve de ambitiøse deltagere i samspil med Ensemble MidtVest.
  Næste gang er fredag 5. april 2024 kl. 19.30 på HEART