Back

Breve fra Frankrig

Med musik på vrangen kan du blive klogere på musikken, når vi vender den på vrangen og ser den efter i sømmene.
 Med udgangspunkt i et enkelt værk eller to fortæller vi om komponisten, perioden og værkets form.

Den 26.02.24 på Struer Bibliotek tages der udgangspunkt i Ensemble MidtVests aktuelle koncertprogram med titlen ” Breve fra Frankrig”. Det har vægt på værket: George Enescu, koncertstykke for bratsch & klaver.

De medvirkende er:
Sanna Ripatti, Bratsch
Martin Qvist Hansen, klaver

Om ”Breve fra Frankrig”:
Den Franske musiks historie er altid gået sine egne veje og nåede i guldalderen i skiftet fra 1800-tallet til 1900-tallet, hvor musikere – ligesom i andre kunstarter- også strømmede til den franske hovedstad for på den ene side at bringe deres egen historie og smag til den parisiske smeltedigel, og på den anden side at blive umiskendeligt fransk.
Faurés musik, der markerede kulminationen på romantikken såvel som en overgang til modernismen er et godt udgangspunkt for at forstå denne periode, især da han både som direktør for det berømte Paris Conservatoire og som indflydelsesrig organist og komponist var venner med og havde en enorm indflydelse på alle komponister af hans og de følgende generationer.
George Enescus musik repræsenterer den anden pol, den rumænske violinist og komponist, der ankom og gjorde karriere i Paris og blev fransk undervejs.
Den fulde koncert kan opleves i Struer den 27.02.24 kl. 19.30 på Gimsinghoved. Billetter kan købes her på www.emv.dk

Musik:
G. Fauré (1845-1924): Sonate for violin og klaver i A-dur op. 13 nr. 1

G. Enescu (1881-1955): Koncertstykke for bratsch og Klaver

G. Fauré (1845-1924): Klaverkvartet i c-mol op. 15, nr. 1