Koncerter

Vores initiativer

Vores kammerkoncerter tager afsæt i de sidste 500 års klassiske repertoire og fri improvisation, og byder bl.a. på koncertserien ”Den klassiske serie”, hvor vi præsenterer større programmer med perler fra kammerrepertoiret, samt kortere eksperimenterende programmer, som ofte er ledsaget af moderne værker og talks.

Koncerter i ind- og udland

Vi spiller ca. 100 koncerter om året i ind- og udland, og har bl.a. optrådt i Carnegie Hall i New York, Nordic Museum i Seattle, Kings’ Place i London, såvel som på Musikfestspiele Mecklenburg-Vorpommern, Rio International Chamber Music Week, ULTIMA Festival i Oslo, The Vale of Glamorgan Festival i Wales og Mantova Chamber Music Festival i Italien.

 

Kunstneriske samarbejder

Vi samarbejder jævnligt med højtprofilerede musikere. Blandt tidligere samarbejdspartnere kan nævnes: Pekka Kuusisto, Tai Murray (violin), Jennifer Stumm (bratsch), Torleif Thedéen, Christoph Richter, Andreas Brantelid, Matthew Barley (cello), Knut Erik Sundquist (kontrabas), Martin Fröst, Charles Neidich, Johannes Peitz (klarinet), Alexander Lonquich, Christian Ihle Hadland, Christina Bjørkøe, Aleksandar Madžar (klaver), Johannes Fischer (percussion), Christina Landshamer (sopran), Bo Skovhus (baryton), Per Arne Glorvigen, Paolo Russo (bandoneón), Den Danske Strygekvartet og Trio con Brio Copenhagen.

Fra 2014-2018 har den anerkendte fagottist Sergio Azzolini været tilknyttet som kunstnerisk konsulent for ensemblet med fokus på barok og den tidlige klassiske musik. Ud over den traditionelle kammermusik arbejder ensemblet med klassisk improvisation med henblik på at skabe deres eget musikalske sprog. I den forbindelse har den kendte jazzpianist Carsten Dahl været tilknyttet som kunstnerisk konsulent fra 2007-2017. Sammen med Carsten Dahl har musikerne gennem klassisk improvisation udviklet deres musikalske intuition og individualitet.

Koncertformater

Vores traditionelle kammerkoncerter tæller bl.a. følgende formater:

Den klassiske serie
Koncertserien hvor vi præsenterer de bedste og mest populære værker fra kammerrepertoiret.

Portrætter
Det musikalske selvportræt, hvor vi stiller skarpt på en udvalgt musiker fra ensemblet, som får mulighed for at kuratere programmet og dele sin store passion for musikken med publikum.

Torsdagsklassisk på HEART
Finder sted udvalgte torsdage på kunstmuseet HEART. På disse dage har publikum mulighed for at nyde et måltid mad i HEART Café og besøge museets aktuelle udstillinger. Publikum har fri adgang til udstillingerne ved køb af koncertbillet.

Kammermusikfestivaler
Vi arrangerer to årlige kammermusikfestivaler ”Vintertoner”, som finder sted hvert år i slutningen af januar og som går på skift i vores tre ejerkommuner samt vores sommerfestival ”Nørre Vosborg Kammermusikfestival”, der gennem de sidste 19 år har fundet sted i uge 26 på herregården Nørre Vorborg i Vestjylland.

Som en fast tradition ved vores festivaler inddrager vi andre kunstformer, samarbejdspartnere eller solister og gør det muligt at kombinere musikken med gastronomiske oplevelser.

Nørre Vosborg Kammermusikfestival