Tilbage

Breve fra Frankrig – warm up talk fra kl. 19

Om ”Breve fra Frankrig”:
Den Franske musiks historie er altid gået sine egne veje og nåede i guldalderen i skiftet fra 1800-tallet til 1900-tallet, hvor musikere – ligesom i andre kunstarter- også strømmede til den franske hovedstad for på den ene side at bringe deres egen historie og smag til den parisiske smeltedigel, og på den anden side at blive umiskendeligt fransk.

Faurés musik, der markerede kulminationen på romantikken såvel som en overgang til modernismen er et godt udgangspunkt for at forstå denne periode, især da han både som direktør for det berømte Paris Conservatoire og som indflydelsesrig organist og komponist var venner med og havde en enorm indflydelse på alle komponister af hans og de følgende generationer.
George Enescus musik repræsenterer den anden pol, den rumænske violinist og komponist, der ankom og gjorde karriere i Paris og blev fransk undervejs.

Musik:
G. Fauré (1845-1924): Sonate for violin og klaver i A-dur op. 13 nr. 1

G. Enescu (1881-1955): Koncertstykke for bratsch og Klaver

G. Fauré (1845-1924): Klaverkvartet i c-mol op. 15, nr. 1

De medvirkende musikere:
Nicolas Dautricourt, violin
Sanna Ripatti, Bratsch
Jonathan Slaatto, cello
Martin Qvist Hansen, klaver

OBS: Inden koncerten er der en warm up talk med ensemblets franske violinist Nicolas Dautricourt og ensemblechef Klara Bernat. 
Talken begynder kl. 19 i cafeen på HEART, og hvis man har en billet til koncerten gælder den også her. Der er mulighed for at købe lidt forfriskninger.